SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum

OM kód: 203040/021 | 5300 Karcag Varró utca 8.

Intézmény logo

Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 20.


RG

  VARRÓ30 megemlékezés

  A Karcagi SZC Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium névadó jubileumán emlékezzünk meg együtt a 30 évvel ezelőtti eseményekről és iskolánk névadójáról, Varró Istvánról, Karcag és a Jászkunság jeles történelmi alakjáról.

  VARRÓ30 megemlékezés

  Iskolánkban minden év októberének közepe a történelmi megemlékezésé. Az 1956-os forradalom mellett ilyenkor emlékezünk meg iskolánk névadójáról is. 30 évvel ezelőtt, 1993. október elsején tartottuk a névadó ünnepségünket, ekkor vette fel iskolánk Varró István nevét. Minden évben megemlékezünk erről az eseményről, de a kerek jubileumi évforduló lehetőséget és indokot ad arra, hogy egy kicsit megálljunk és visszatekintsünk, hogy megnézzük meddig jutottunk. A kerek évfordulót egy múltidéző megemlékezéssel terveztük különlegessé tenni, amely alkalmat ad a 30 évvel ezelőtti eseményekre is visszaemlékezni azokkal, akik testközelből élték meg az eseményt, illetve történetünk formálói voltak.

  Erről az eseményről, illetve Varró István személyéről október 20-án igyekeztünk méltóképpen megemlékezni, egyrészt mert Varró István, Karcag város történelmének jelentős alakja, másrészt mert szeretnénk iskolánkat, illetve a szakképzést reflektorfénybe helyezni.

  Az ünnepség koncepciója az volt, hogy a meghívott vendégek pár perces beszédekkel emlékeznek meg a 30 évvel ezelőtti névadó eseményéről, annak körülményeiről, Varró Istvánról, az ő életútjáról, tevékenységéről és az iskola, illetve a szakképzés múltjáról, jelenéről, jövőjéről, annak mindenkori fontos szerepéről.

  Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat és vállalta köszöntő, illetve megemlékező beszéd megtartását Szepesi Tibor polgármester úr, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő úr, korábbi Fölművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszter, aki 1993-ban, városunk polgármestere volt, valamint F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő úr, mint iskolánk volt diákja.

  Mihály István, intézményünk oktatója, egyben öregdiákja, bemutatta a Varró múltját, jelenét a diák és a pedagógus szemszögéből, Facsar András igazgató, Varró Istvánról, iskolánk névadójáról emlékezett meg. A múlt, a jelen, s a jövő találkozott 2023. október 20-án! Különleges időutazásban volt része minden résztvevőnek.

  Az emlékező beszédek elhangzását követően az ünnepség szónokai megkoszorúzták a Varró emlékművet, majd egy kis vendéglátásban volt részük a kollégium aulájában. Szakácsaink Varró Istvánra emlékezve 112 teknősbékát, perecet, pogácsát helyeztek az asztalra. A vendéglátás után lehetőség volt megtekinteni az intézményt, milyen is a Varró napjainkban.

  Iskolánk dolgozói, oktatói nevében megköszönjük vendégeinknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket, illetve szónokainknak, hogy megosztották velünk gondolataikat, amelyekkel hozzájárultak az ünnepségünk sikeres lebonyolításához!

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Félmilliós adományból szépült meg a karcagi Gólyafészek Otthon

  Félmilliós adományból szépült meg a karcagi Gólyafészek Otthon

  Félmilliós adományból szépült meg a karcagi Gólyafészek Otthon.

  2024. jún. 1.


  RG

  Szakma Sztár és EuroSkills eredmények

  Szakma Sztár és EuroSkills eredmények

  Újra dobogón a Varrósok! Az idei tanévben 3 festő mázoló tapétázó tanulónak sikerült az Szakma Kiváló Tanulója verseny írásbeli előválogatójából az országos válogató versenyre bekerülni, amelyet Vácon rendeztek meg. A jó eredményeknek köszönhetően a tanulók bejutottak a legjobb hat közé a döntőbe, amely Budapesten a 17. Szakma Sztár Fesztivál keretein belül került megrendezésre.

  2024. máj. 6.


  RG

  VÉGLEGES felvételi jegyzék a 2024/2025 -ös tanévre

  VÉGLEGES felvételi jegyzék a 2024/2025 -ös tanévre

  VÉGLEGES elvételi jegyzék a 2024/2025 -ös tanévre!

  2024. márc. 13.


  RG


  Partnereink

  SZC logo

  Karcagi Szakképzési Centrum


  Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  5300 Karcag Varró utca 8.

  Telefon: +3659312202

  E-mail: suli@varroi-karcag.edu.hu

  OM azonosító: 203040/021


  2024Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium