SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum

OM kód: 203040/021 | 5300 Karcag Varró utca 8.

Intézmény logo

Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Galéria

Összes képgaléria
Iskola

Diáknap

    2023. szeptember 28.|RG

DIÁKNAP A VARRÓBAN


      Idén szeptember 28-én szerveztük meg a Diáknapot, amikor az iskola egy hatalmas játszóházzá alakulhatott át, hiszen a diákok nemcsak egymással, de tanáraikkal együtt versenyezhettek. Különböző helyszíneken számos egyéni és csapatversenyben (pl. karaoke, playstation,  ping-pong, kerékpár, szkander,  römi, póker,  smink, foci ügyességi,  tollaslabda, társas és logikai játékokban) mérhették össze tanulóink ismereteiket,  kreativitásukat, ügyességüket, erejüket! Most is nagy sikert arattak az erőt próbára tévő versenyszámok, mint pl. a fekvenyomó, Toldi és Toldiné, szkander verseny és a  motorostalálkozóról ismert a traktorgumi görgetés. Tanítványaink az iskolánkban tanított szakmákhoz (pl. vendéglátás, egészségügy) kapcsolódó versenyszámokban is kipróbálhatták magukat. Így megismerkedhettek  a csőrege sütés fortélyaival és az ünnepi asztal terítésével. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai Kovács Sándor mentőápoló tájékoztatást adtak  a mentősök munkájáról, bemutatták és gyakoroltatták az újjáélesztés technikáját. Hasznos ismeretekkel bővítették diákjaink tudását pl. a mentők hívásának alapszabályaival.   A különböző állomásokat az iskola tanárai és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület tagjai vezették.

A nap végén az egyéni és csapat versenyszámok győztesei jutalomban részesültek. Az iskola alapítványa, a „Szaki” 2000 Alapítvány a legaktívabb osztályok tavaszi osztálykirándulásait kisebb pénzösszeggel fogja támogatni.  Ezen a napon került sorra a Tűzoltótörténeti kiállítás látogatásához kapcsolódó  versenynek  a díjkiosztójára. Az ajándékot, oklevelet Lévai Kálmán ny. tűzoltó ezredes, a gyűjtemény tulajdonosa adta át.

Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani Kovács Sándornak  mentőápolónak és Lévai Kálmánnak ny. tűzoltó ezredesnek és feleségének Lévainé Kovács Rózának az érdekes és tartalmas bemutatókért.


Partnereink

SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum


Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

5300 Karcag Varró utca 8.

Telefon: +3659312202

E-mail: suli@varroi-karcag.edu.hu

OM azonosító: 203040/021


2024Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium