SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum

OM kód: 203040/021 | 5300 Karcag Varró utca 8.

Intézmény logo

Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 20.


RG

    VARRÓ30 megemlékezés

    A Karcagi SZC Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium névadó jubileumán emlékezzünk meg együtt a 30 évvel ezelőtti eseményekről és iskolánk névadójáról, Varró Istvánról, Karcag és a Jászkunság jeles történelmi alakjáról.

    VARRÓ30 megemlékezés

    Iskolánkban minden év októberének közepe a történelmi megemlékezésé. Az 1956-os forradalom mellett ilyenkor emlékezünk meg iskolánk névadójáról is. 30 évvel ezelőtt, 1993. október elsején tartottuk a névadó ünnepségünket, ekkor vette fel iskolánk Varró István nevét. Minden évben megemlékezünk erről az eseményről, de a kerek jubileumi évforduló lehetőséget és indokot ad arra, hogy egy kicsit megálljunk és visszatekintsünk, hogy megnézzük meddig jutottunk. A kerek évfordulót egy múltidéző megemlékezéssel terveztük különlegessé tenni, amely alkalmat ad a 30 évvel ezelőtti eseményekre is visszaemlékezni azokkal, akik testközelből élték meg az eseményt, illetve történetünk formálói voltak.

    Erről az eseményről, illetve Varró István személyéről október 20-án igyekeztünk méltóképpen megemlékezni, egyrészt mert Varró István, Karcag város történelmének jelentős alakja, másrészt mert szeretnénk iskolánkat, illetve a szakképzést reflektorfénybe helyezni.

    Az ünnepség koncepciója az volt, hogy a meghívott vendégek pár perces beszédekkel emlékeznek meg a 30 évvel ezelőtti névadó eseményéről, annak körülményeiről, Varró Istvánról, az ő életútjáról, tevékenységéről és az iskola, illetve a szakképzés múltjáról, jelenéről, jövőjéről, annak mindenkori fontos szerepéről.

    Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat és vállalta köszöntő, illetve megemlékező beszéd megtartását Szepesi Tibor polgármester úr, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő úr, korábbi Fölművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszter, aki 1993-ban, városunk polgármestere volt, valamint F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő úr, mint iskolánk volt diákja.

    Mihály István, intézményünk oktatója, egyben öregdiákja, bemutatta a Varró múltját, jelenét a diák és a pedagógus szemszögéből, Facsar András igazgató, Varró Istvánról, iskolánk névadójáról emlékezett meg. A múlt, a jelen, s a jövő találkozott 2023. október 20-án! Különleges időutazásban volt része minden résztvevőnek.

    Az emlékező beszédek elhangzását követően az ünnepség szónokai megkoszorúzták a Varró emlékművet, majd egy kis vendéglátásban volt részük a kollégium aulájában. Szakácsaink Varró Istvánra emlékezve 112 teknősbékát, perecet, pogácsát helyeztek az asztalra. A vendéglátás után lehetőség volt megtekinteni az intézményt, milyen is a Varró napjainkban.

    Iskolánk dolgozói, oktatói nevében megköszönjük vendégeinknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket, illetve szónokainknak, hogy megosztották velünk gondolataikat, amelyekkel hozzájárultak az ünnepségünk sikeres lebonyolításához!

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    VÉGLEGES felvételi jegyzék a 2024/2025 -ös tanévre

    VÉGLEGES felvételi jegyzék a 2024/2025 -ös tanévre

    VÉGLEGES elvételi jegyzék a 2024/2025 -ös tanévre!

    2024. márc. 13.


    RG

    Március 1-től induló felnőtt képzéseink!

    Március 1-től induló felnőtt képzéseink!

    2024. március 1-től az alábbi INGYENES rövid képzési idejű szakmai képzéseket tervezi indítani: Élelmiszer-eladó, Számítógépes adatrögzítő, Higiénés intézményi takarító, Villanyszerelő/épületvillamosság, Óvodai nevelő, Pedagógiai munkatárs/Gyógypedagógiai asszisztens. Bővebb információ: +3659312202

    2024. márc. 1.


    RG

    Cikk jelent meg iskolánkról a Karcagi Hírmondóban!

    Cikk jelent meg iskolánkról a Karcagi Hírmondóban!

    Cikk jelent meg iskolánkról a Karcagi Hírmondóban!

    2023. nov. 27.


    RG


    Partnereink

    SZC logo

    Karcagi Szakképzési Centrum


    Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    5300 Karcag Varró utca 8.

    Telefon: +3659312202

    E-mail: suli@varroi-karcag.edu.hu

    OM azonosító: 203040/021


    2024Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium